Aktiviteter

AKTIVITETER

Badhuset – Energikällan
Badhuset har tre bassänger, motion, äventyr  och undervisningsbassäng. De har en helt ny relaxavdelning med familjedag på söndagar. Det finns även ett Actic Gym för er som är  medlemmar där.

Bowling i arenan
I Lindesberg Arena finns en bowlinghall med 8 banor, bokning sker via telefon: 0581-105 50.

Lindesjön runt
Lindesberg ligger vackert vid en sjö lagom stor att promenera runt. Följ ledsymbolen på en 7 alternativt 8,5 km lång vandring. Leden är delvis handikappanpassad och det ska gå bra att ta sig fram med barnvagn, rollator eller rullstol. Längs leden, nära Lindesberg Arena, finns ett nybyggt utegym.

Lindesbergs golfklubb
Här i Bergslagen erbjuder vi en spännande och trevlig golfbana i underbar naturskön miljö. För bokning av tee-tid: www.lindesbergsgk.se/gaster/boka-tid

Padeltennis
I Lindesberg finns det gott om banor, såväl inom- som utomhus.
Nedan ett urval:
Lindesbergs Golfklubb
Lindesbergs Fastigheter Padel
Lindesbergs Padelcenter

Bio
På Lindesbergs bio visas flera filmer i veckan. Många premiärvisningar hittar man här och även operaföreställningar som sänds live från Metropolitan. Salongen har 210 platser, samt 4 rullstolsplatser. Här sätts även teaterföreställningar upp.

Staden då och nu
På Blombergska gården står modellen ”Modellstaden Lindesberg 1920”
Linde Fornminnes- och hembygdsförening visar genom sitt pågående
modellbygge hur staden såg ut under 1920-talet. För visning, tfn: 070-330 65 49 eller 070-237 48 57.

På senare år har staden fått ett nytt, färgsprakande inslag. Genom projektet ”Paint the city” har flera, tidigare gråmurriga, husväggar fått nytt liv med väggmålningar. Olika konstnärer har fått uppdraget och motiven varierar.
Ta en tur och titta på målningarna. Karta och beskrivningar finns på Turistbyrån.

Frövifors pappersbruksmuseum
Ett unikt bevarat pappersbruk från sekelskiftet. Förutom pappersbruket, med en i stort sett orörd arbetsmiljö, finns här olika utställningar. Nordens största ölburksutställning och ”Tsu Tsumi” som visar japansk förpackningskonst, och en förpackningsutställning från ”Stenålder till rymdålder”.

Stripa Gruvmiljö
Stripa gruva är idag ett byggnadsminne och har även utsetts till Årets industriminne 2010. Det är den enda bevarade kompletta järnmalmsgruvan i sitt slag och här erbjuds visningar av gruvområdet och tillhörande byggnader.